Kunstwerk van deze maand

In de maanden december en januari exposeert in ‘het Venster van Kunst & Cultuur’ in het CultuurHuis aan de Dorpsstraat 19:

Lucius Bloemen:
‘Gekozen voor de schilderkunst’

Liesbeth Bloemen:
“Ik was en ben nog steeds de Margriet”
“Het schilderij dat mijn jongste broer Lucius van mij maakte hangt deze maand nog in ‘het Venster voor Kunst & Cultuur’ op de Dorpsstraat 19. De opdracht ervoor werd gegeven door de gemeente als invulling van de traditie dat van een afscheid nemende burgemeester een schilderij wordt gemaakt dat in het gemeentehuis wordt opgehangen. Ik wist dat Lucius mooie, kleurrijke portretten maakte. Dat deed hij van onze ouders, oudste zus en anderen. In zijn schilderijen herken je iets van de Aboriginal technieken, gemengd met Mondriaan. In 1990 reisden we samen rond de wereld. In Canberra(Australië) zagen we Aboriginal kunst. Vanaf dat moment veranderde zijn werk.
Ik ben blij met het schilderij. De herkenning van de Zoeterwoudse ‘skyline’ met tweekerken, de prachtige frisgroene polder, mijn werkstoel en verscholen de drie Zoeterwoudse klavers. De meer persoonlijke aspecten geven mij nog meer emotie. Ieder kind werd vereeuwigd als bloem toen onze ouders 25 jaar getrouwd waren. Ik was en ben nog steeds de Margriet. Op het schilderij staan ze in de wei.Ook mijn armband die ik al meer dan 60 jaar om heb staat erop evenals het grapje van het knijpertje dat een prulletje oppakt. Daarmee is het echt een schilderij van MIJ geworden.”

Lucius (1952) woont sinds 1974 in Groningen. Hij studeerde psychologie en Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij deed vrijwilligerswerk en reisde o.a. in Afrika en maakte een wereldreis. Het kunstenaarschap trok hem vanaf heel jong. Hij vond zijn eigen uitdrukkingsvorm pas in 1995 en kon toen definitief kiezen voor de schilderkunst. Lucius is autodidact, iemand die door zelfstudie zijn kennis heeft verkregen. Hij presenteerde zichzelf in 1997 als professioneel kunstenaar in zijn geboortestad Oldenzaal met de expositie Grondlijnen, in museum Het Palthehuis. Lucius vierde zijn 50e verjaardag met de tentoonstelling LUCIUS MáximaAL bij Kunstlievend Genootschap Pictura, te Groningen.

Lees meer over Lucius op zijn website: luciusc-art.nl

Lucius Bloemen
06-23944073
050-5716034
luciusc-art@zonnet.nl
meel@luciusc-art.nl
www.luciusc-art.nl


Ook jouw kunst hier? Klik hier voor info.