Kunstwerk van deze maand

In de maanden oktober en november exposeert in ‘Het venster van Kunst en Cultuur’ aan de Dorpsstraat 19:

Nel Meerpoel: ‘Ik zal luisteren en verder creëren…’

“Al van jongs af aan wilde ik creëren, maar toendertijd moest vooral brood op de plank: ik vermaakte en repareerde kleding. Het fijnst was kleding namaken die ik in de dure winkels zag! Rond mijn 40e jaar werd een oogziekte bij mij ontdekt, waardoor ik uiteindelijk blind zou gaan worden. Maar, oh nee, achter de geraniums hoor ik niet! Ik vond een manier om mij te kunnen uiten: boetseren! Inmiddels zijn mijn beelden niet meer te tellen. De onderwerpen zijn in de loop der jaren veranderd. Maar de mens blijft centraal. In 2017 heb ik voor de gemeente een beeld gemaakt voor de ‘dag van de Mantelzorger’; een rijzende figuur een rolstoel duwend. Op dit moment zijn het vrouwen die ik maak en vooral lezende vrouwen, vrouwen met emoties. In mijn hoofd ontstaat het beeld en via mijn handen creëer ik het in klei. Ben benieuwd wat de toeschouwer ziet!  Ik zal luisteren en verder creëren…”

Nel Meerpoel, Dr. Bouwdijkstraat 33, 2381 CA  Zoeterwoude Dorp

p.m.m.meerpoel@ziggo.nl


Ook jouw kunst hier? Klik hier voor info.